Patatesli Bulgur Pilavı
Patatesli Bulgur Pilavı İçin Malzeme Listesi
2 su bardağı bulgur
1adet soğan
1adet patates
Bir dolu yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Su
Tuz
Patatesli Bulgur Pilavının Yapılışı
Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağ da kavurmaya başlayarak salçasını da ilave edip kısık ayarda on dakika kadar kavuruyoruz .
Kavrulan soğanlara yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edip bir iki dakika daha kavuruyoruz . En son küp küp doğradığımız patatesi ve tuzunu ilave ederek , üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çeken pilavımızın patatesini ve bulgurunu kontrol ediyoruz eğer tam pişmemişse çok az daha sıcak su ekleyip kısık ayarda iki üç dakika daha demlemeye bırakıyoruz.
![]() |
Afiyet Olsun |
Yorumlar
Yorum Gönder